Uzman

Animasyon konusunda uzmanlaşmış kişiler başka şeyler de kullanıyor.

Bunlar genelde kullandığınız Animasyon programı içerisinde bulunan ekler. Bu eklerin bazıları aktif olmuyor programı başlattığınızda. Ama bu ekler yapmayı düşündüğünüz animasyonlarda işinize yarayacak ise bunları aktif hale getirip projede kullanıma açıyorsunuz.

Örneğin Blender Curve, Mesh, Import-Export, Interface, Node ve Object gibi ekler var ama bunlar siz aktif hale getirene kadar kullanılamıyor. Yapacağınız projeye göre bunları seçerek aktif hale getirip kullanabiliyorsunuz.

Bir de 3ncü parti ekleri var. Yani animasyon programı yapımcılarının henüz değerlendirme aşamasında tuttuğu, ama henüz çıkardıkları sürümde bunları eklemediği ek programlar. Bu türleri de riski kabul ediyorsanız siz programa dahil edebiliyorsunuz. Peki bu risk nedir ? Animasyon programı yapımcılarının tam onayını almamış bu tür ekler kullanılması halinde projenizde istenmeyen sonuçlar verebilir.

Bir de tamamen animasyon programı dışında çalışıp kendi içerisinde projenize dahil etmek isteyebileceğiniz türden nesneler yaratabilen diğer programlar var. Örneğin bir binayı projenize katacak iseniz bu binayı Autodesk Revit veya Archicad gibi başka bir program ile oluşturup onun çıktısını Import seçeneği ile projeye dahil edebiliyorsunuz.

Veya çok detay gerektiren bir araziyi oluşturmak istiyorsunuz projenizde. Bunu çok iyi yapabilen başka programlar mevcut piyasada. Bunlardan biri WORLD MACHINE. Araziyi bu program ile oluşturup projenizde kullanabiliyorsunuz.

Bu liste uzayıp gidiyor. Ama şunu unutmayın. Tüm bu ekler olmadan da her şeyi yapmak mümkün. İşte burada yine bu tercihler sizin tercihleriniz oluyor.